U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

tuinplantenkwekerij en verkoop   -   kijktuin  -   ontwerp en advies

Recensies

Wat bezoekers van de Groene Gast vinden. 

Wat een sfeervolle plek met een prachtige tuin: het formele gedeelte, de ongerepte delen en de kwekerij maken er een totaal plaatje van. Door de fijne rondleiding hoor je het verhaal achter de tuin, het klopt helemaal.

Renny

 

Vandaag als verjaardagscadeau gegeven :  rondscharrelen door de tuin van de Groene Gast: verrast door de gevarieerdheid, genoten van de georganiseerde wildernis en de deskundigheid van Willem en Klaas. En met een kofferbak vol planten naar huis.

Zwannie

 

Heerlijk rondgedwaald: verstilde plekjes, vergezichten, verwonderd over de prachtige combi van natuurlijk met meer aangelegde delen. En al die vogelgeluiden. Dank voor de groene Gastvrijheid.

Gert-Jan

 

Wat straalt deze tuin een heerlijke energie uit, of sfeer, rust, hoe je het maar wilt noemen. En zoveel bijzondere planten die ik nog nooit eerder gezien heb in de borders en de verkoop. Het was een prettige adempauze op deze dag.

Hester

 

Wij vonden het prachtig bij jullie vandaag, diep ontzag ook, voor al het werk wat jullie verrichten!!!

Korrie

 

Twee weken geleden waren we op een open dag van De Groene Gast in Lucaswolde. Van hieruit relatief om de hoek, gelegen in een bocht van een van de kleine weggetjes die het Westerkwartier doorkruizen. Wat een verrasende variatie op dit terrein, een bosje met wandelpad, een prachtige vijver, ruige weides en een zeer gevarieerde bordertuin. Een heerlijke plek om rond te wandelen en  ideeën op te doen over ecologisch beheer, Willem en Klaas vertellen er enthousiast over. Dat dat ecologisch beheer werkt, blijkt wel uit de grote hoeveelheid bijen en hommels die er rondzwermen, de kwakende kikkers en de waterjuffers die gezamenlijk aan een wilgentakje hingen. In de goed gevulde borders stond nu een grote variëteit aan Papavers in erg mooie aansprekende kleuren, Phlomis niet alleen in geel maar ook in roze met donkerrode steel, allerlei soorten Geraniums en Scabiosa's. De borders lieten prachtige combinaties zien van planten zowel in kleur als in blad en bloeivorm, een mooi en aansprekend voorbeeld was de gele Phlomis met de bloedrode Sanguisorbia. Die eerste doet het hier al jaren heel goed, de tweede krijgt nu de kans om ook hier zo'n mooie combinatie te gaan vormen. De Groene Gast (www.degroenegast.nl/) is een tuin die vast door het seizoen heen steeds weer iets nieuws te bieden heeft, nu al konden we zien dat de borders gevuld waren met nieuw aanstormende talent. Zeker een reden voor een volgend bezoek net als het mooie assortiment planten dat te koop is en dat veel bijzondere vaste planten kent, maar ook groenten en kruiden. Wat is het een genot om na lange tijd weer een Kardoenplant te kunnen kopen. Hopen dat deze ondanks de droogte goed aan gaat slaan en straks op lange zilvergrijze stelen zijn paarse bollen laat zien. 

http://lukustodum.weebly.com/blog/van-beemd-en-gast

Lieke

 

 

Delen via sociale media