U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

tuinplantenkwekerij en verkoop     -     kijktuin    -     ontwerp en advies

Plantenverkoop en kwekerij

De natuurlijke dynamiek in de tuin is onderdeel van ons levenspatroon geworden. Bovendien is de fascinatie voor planten en hun levenswijze steeds groter geworden, naarmate we ze vaker observeren. De verbazing als je ziet hoe planten de natte en koude Nederlandse winters doorkomen en in het kille voorjaar toch weer uitlopen. Hoe ze groeien, hoe ze te vermeerderen en welke planten het goed doen op de in de zomer vaak droge zandgrond, dat zijn zaken waarnaar we nieuwsgierig zijn.

 

Het assortiment van de kwekerij is wisselend, niet alleen per jaar, maar ook gedurende het seizoen. Daarom heeft de Groene Gast geen catalogus. De voorkeur gaat uit naar natuurlijk ogende planten en planten die goed winterhard zijn, voor zowel schaduwplekken als volle zon: voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers en veel hoog opschietende najaarsbloeiers.

Regelmatig, uit nieuwsgierigheid, kweken we ook enkele een- en tweejarigen of minder winterharde vaste planten. Sinds kort horen daar ook bijzondere groenteplanten bij. De foto’s op deze website geven u wellicht een indruk van het plantenaanbod.

 

foto overzicht

Delen via sociale media